Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő

Dr. Ács Optika és szemészeti magán rendelő, kecskemét, nagykőrös, kiskunfélegyháza, szemvizsgálat, látásvizsgálat, zöldhályog, szemész, színlátás, színvakság. gyerek, szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg, javítás

IV. Rész – Amit a látásról tudni érdemes

Megérkezett 7 részes cikksorozatunk negyedik állomása, melyben újabb 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, amit érdemes tudni látásáról, szeméről és az optika világáról. A közel 65 tény összegyűjtésében szemész szakorvos, optometrista és optikus kollégáink egyaránt részt vettek.

Szemen szedett igazságok 31-40.

31. Mitől fájhat a feje?

Tudta, hogy a gyakori fejfájást rejtett kancsalság is okozhatja? Évenkénti, rendszeres szemészeti szűrővizsgálat során sok, rejtett, kívülről nem látható rendellenességre is fény derülhet.

32. Fókuszzavar tünetei

Tudta, hogy ha olvasáskor elmosódnak a betűk, elkezd könnyezni a szemünk , eltévesztjük a sorokat és keresgetjük , hogy hol is tartottunk, azt szemünk fókuszálási képességének a zavara okozhatja ? Évenkénti, rendszeres szemészeti szűrővizsgálat során sok, rejtett, kívülről nem látható rendellenességre is fény derülhet.

33. Mi is az a fória?

Tanulási nehézségek oka lehet szemizom egyensúly probléma, úgynevezett „fória“, mely egy speciális látásvizsgálattal, Polatesttel kimutatható. Évenkénti, rendszeres látásvizsgálat során sok, rejtett, kívülről nem látható rendellenességre is fény derülhet.

34. Ügyetlenség a rossz látás miatt

Ha Önre is mondták már, hogy „kétbalkezes“, „kétballábas“ , nincs érzéke a labdajátékokhoz lehet, hogy rejtett látásprobléma okozza az ügyetlenségét. Speciális látásvizsgálat során mindenre fény derülhet!

35. A Polateszt kimutatja!

Tudta, hogy ha kellemetlenül érzi magát , vagy megfájdul a feje, vagy elfárad egy 3D-s film nézése közben, akkor egy egyszerűen kimutatható látásprobléma állhat a háttérben? Egy 3D-s , Polateszt vizsgálat azonnal kiderítheti ennek okát. 

36. Látásprobléma kihathat gyermeke viselkedésére

Tudta, hogy ha gyermeke túlzottan aktív vagy gond van a magatartásával, akkor sok esetben emögött speciális látásprobléma is állhat? Kiderítéséhez Polateszt vizsgálat szükséges, melynek során kiderülhetnek a szabad szemmel nem látható és egy rutin látásellenőrzés során nem észre vehető problémák. Ez egy speciális, 5-6 éves kortól végezhető, több lépcsős, a két szem együttműködését vizsgáló eljárás, melyet optometrista végez.

37. Rejtett kancsalság

A rejtett kancsalság szabad szemmel nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem észrevehető. A látszatra egészségesen működő szempár együttműködési zavara a későbbiekben tompalátást okozhat. Gyermekkorban felismerve ez elkerülhetővé válik. Kiderítéséhez Polateszt vizsgálat szükséges, melynek során kiderülhetnek a szabad szemmel nem látható és egy rutin látásellenőrzés során nem észre vehető problémák. Ez egy speciális, több lépcsős, a két szem együttműködését vizsgáló eljárás, melyet optometrista végez. Évenkénti, rendszeres szűrővizsgálat során sok, rejtett, kívülről nem látható rendellenességre is fény derülhet.

38. További tünetei a látásproblémáknak

Fáradékonyságot, stresszt okozhatnak rejtett látásproblémák. Polateszt vizsgálat elvégzésével fény derülhet a rejtett optikai hibára. A Polateszt vizsgálat során ugyanis kiderülhetnek a szabad szemmel nem látható és egy rutin látásellenőrzés során nem észre vehető problémák. Ez egy speciális, több lépcsős, a két szem együttműködését vizsgáló eljárás, melyet optometrista végez. Évenkénti, rendszeres szűrővizsgálat során sok, rejtett, kívülről nem látható rendellenességre is fény derülhet.

39. Mit csinál az optometrista?

Letörtséget, fizikai feszültség-érzetet, rossz közérzetet okozhatnak rejtett látásproblémák. Az úgynevezett Polateszt vizsgálat során ugyanis kiderülhetnek a szabad szemmel nem látható és egy rutin látásellenőrzés során nem észre vehető problémák. Ez egy speciális, több lépcsős, a két szem együttműködését vizsgáló eljárás, melyet optometrista végez. Évenkénti, rendszeres szűrővizsgálat során sok, rejtett, kívülről nem látható rendellenességre is fény derülhet.

40. Káprázó szemek

Az úgynevezett vizuális stressz, vagyis amikor káprázik, vibrál a szemünk olvasáskor, is lehet a magatartászavar egyik kiváltó oka. Még abban az esetben is, ha szemüveget vagy kontaktlencsét használunk. Ugyanis rejtett látásprobléma is állhat a háttérben, amely nem mindig derül ki egy rutin ellenőrzés során. Egy speciális, több lépcsős, a két szem együttműködését vizsgáló eljárással azonban egy tapasztalt optometrista ezt könnyedén kiderítheti. Többek között ezért is elengedhetetlen évente legalább egyszer látásellenőrzésre járni.