Gyermekkori rövidlátás (MYOPIA)

Lassítsa le gyermeke miópiájának előrehaladását a MiYOSMART-tal!

A MiYOSMART lencsékkel elvégzett 2 éves klinikai kutatás eredményei igazolják a myopia progressziójának átlagosan 60%-os lassulását.

Mi az a gyermekkori rövidlátás?

A myopia, azaz a rövidlátás azt jelenti, hogy valaki homályosan lát, amikor messzebbre néz, például a hátsó padból homályosan látja az iskolai táblán a feliratokat vagy nehezen veszi észre a távoli közlekedési táblákat.

A myopia a szem fénytörési hibája, aminek hátterében az az anatómiai tényező áll, hogy a szem törőereje (dioptriája) és a szemgolyó hossza nem arányosak egymással. Ilyenkor – elsősorban a szemgolyó megnövekedett mérete miatt – a beérkező fénysugarak a retina előtt fókuszálódnak, ami azt eredményezi, hogy ha távolra nézünk, akkor homályosan látunk. Ha a szemgolyó mérete jobban megnövekedik, az további, akár súlyos szemészeti elváltozások kialakulásáért lehet felelős.

MiYOSMART szemüveglencse gyermekeknek

Így ismerheti fel a jeleket!

A rövidlátás gyakran már gyermekkorban kialakul, ezért fontos, hogy szülőként tisztában legyünk azzal, milyen jelekre, tünetekre kell odafigyelnünk. Hiszen mint a legtöbb egészségügyi problémánál, a myopia esetében is a korai felismerés segíthet a hatékony terápia kialakításában és a további szemészeti problémák megelőzésében. Ne feledjük, hogy emiatt a rendszeres szemvizsgálat is nagy jelentőséggel bír, évente legalább egyszer ellenőriztessük gyermekünk látását. Iskolás korban érdemes erre minden tanévkezdés előtt sort keríteni.

Mikor „gyanakodjunk”, milyen jelekre figyeljünk?

 • Ha gyermekünk feltűnően sokszor hunyorog.
 • Ha gyakran panaszkodik fejfájásra.
 • Ha sűrűn dörzsöli a szemét.
 • Ha feltűnően közelről nézi a TV-t vagy a tabletet, telefont, illetve ha a korábban messzebbről is jól észlelt tárgyakhoz egyre közelebb igyekszik kerülni.
 • Ha szinte belebújik a könyvekbe, újságokba, amikor olvas, és rendszeresen az ujjával is követi a sorokat.
 • Kevésbé közvetlen és direkt jele lehet, ám akkor is érdemes látásromlásra gondolni, ha gyermekünk iskolai teljesítménye ismeretlen okokból romlik.
 • Ha játék közben vagy különböző feladatok megoldása során nehezére esik fókuszálni, koncentrációs nehézségekkel küzd és fáradékonyabb, mint általában.

Már óvodás korú gyerekeknél is tartsuk észben az itt felsoroltakat, hiszen náluk sokszor nehezebb észrevenni a látásromlás jeleit, ezért gyakran csak akkor derül fény az esetleges panaszok pontos okára, amikor a gyerekek iskolába kerülnek, és már komolyabb nehézségekkel találják szembe magukat. Ha a fenti tünetek valamelyikét észleljük, mindenképpen forduljunk szakemberhez, és mielőbb vizsgáltassuk meg gyermekünk látását.

MiYOSMART látásspecialista csapat

 • Optometrista vagy szemészeti szakasszisztens: valószínűleg velük találkoztok először, ők leginkább optikai vizsgálatot végeznek, és felmérik, hogy milyen további vizsgálatokra lehet még szükség.
 • Gyermekszemész szakorvos: ő a szélesebb körű egészségügyi vizsgálatokat végzi, illetve ő állítja fel a diagnózist, ő javasol kezelést, terápiát.
 • Optikus, látszerész: vele a vizsgálat után az optikában kerülhettek kapcsolatba, szükség esetén együtt választhattok szemüvegkeretet, és ő készíti el a szemüveget.
Szemészeti- és látásvizsgálatok gyermekeknek

Miyosmart lencse

A MiYOSMART szemüvelencse működését szolgáló D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments) technológia a HOYA és a Hong Kong-i Polytechnic Egyetem együttműködésével lett kifejlesztve.
A D.I.M.S. technológia lehetővé teszi, hogy úgy kezeljük a myopiát, hogy közben csökkentsük a szemgolyó növekedési hajlamát. Vagyis a MiYOSMART szemüveglencse lehetővé teszi, hogy a szemüveglencsével gyermeke jól lásson és közben lassuljon a szemgolyójának növekedése. A hatást a szemüveglencsében elhelyezkedő apró lencseszigetek speciális elosztása fejti ki, amelyek lehetővé teszik a szemgolyó növekedési ütemének a csökkentését.

Klinikailag igazolt hatásosságú és díjnyertes megoldás a myopia kezelésére.

Egy 2 éves klinikai kutatás eredményei azt igazolják, hogy a D.I.M.S. technológiával rendelkező MiYOSMART lencse a rövidlátással összefüggő fénytörési hiba korrekcióján túl a myopia progresszióját átlagosan 60%-kal lelassítja és a viselők 21,5%-ánál a myopia egyáltalán nem változott.

Már óvodás korú gyerekeknél is tartsuk észben az itt felsoroltakat, hiszen náluk sokszor nehezebb észrevenni a látásromlás jeleit, ezért gyakran csak akkor derül fény az esetleges panaszok pontos okára, amikor a gyerekek iskolába kerülnek, és már komolyabb nehézségekkel találják szembe magukat. Ha a fenti tünetek valamelyikét észleljük, mindenképpen forduljunk szakemberhez, és mielőbb vizsgáltassuk meg gyermekünk látását.

Miért válassza a MiYOSMART-ot?

 • Egyedülálló, innovatív megoldás a myopia kontrollban.
 • Klinikailag igazolt hatásosság a myopia növekedési ütemének lelassításában.
 • Gyerekbarát, könnyű a megszokása, non-invazív.

Online Időpontfoglaló

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy online időpontfoglaló renszerünkön keresztül jelenleg OPTOMETRISTA ÁLTAL VÉGZETT VIZSGÁLATOKAT LEHET FOGLALNI.

Loading...