Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő

Dr. Ács Optika és szemészeti magán rendelő, kecskemét, nagykőrös, kiskunfélegyháza, szemvizsgálat, látásvizsgálat, zöldhályog, szemész, színlátás, színvakság. gyerek, szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg, javítás

Vásárlási tájékoztató

Hogyan vásárolhat nálunk

1. Keresgéljen, nézzen körül, böngésszen!

Áruházunkban több világmárka modellei közül válogathat, és kínálatunkat folyamatosan bővítjük.

Böngészhet a termékek között, ha éppen nincs konkrét elképzelése, mit szeretne, csak körülnézne a kínálatban.

2. Vásárolna?

Vásárolni személyesen a kecskeméti üzletünkben van lehetősége (6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 8.). 

3. Most már minden készen áll arra, hogy rendeljen!

Ha egy termék megtetszik Önnek, akkor a termék oldalán lévő űrlap kitöltésével 48 órára félre tesszük a terméket és Ön személyesen megvásárolhatja azt üzletünkben.

4. Megvan minden? Irány az üzlet!

Ha készen áll a tényleges vásárlásra, akkor jöjjön el üzletünkbe (6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 8.), ahol szakértőink készséggel állnak rendelkezésére. Üzletünkben készpénzzel és bankkártyával is fizethet.

A szemüvegek átvételére üzletünkben van lehetőség.

5. Most már tudja a fontosabb dolgokat, de van még néhány apróság!

Hogyan tudja kiválasztani a tökéletes optikai lencsét?

Egyfókuszú szemüveglencsék

A szemüveglencsék legegyszerűbb megjelenési formái az egyfókuszú lencsék, amelyek egy adott dioptriában készülnek, és egy-egy meghatározott látásprobléma korrigálására szolgálnak. Míg a konkáv (mínuszos) lencsék a rövidlátást, a konvex (pluszos) lencsék a távollátást korrigálják. A konkáv lencsék általában a lencse közepén vékonyabbak, a széleinél pedig vastagabbak, míg a konvex lencsék pont fordítva. A lencse görbülete, vastagsága és súlya a rövid- vagy távollátás mértékétől függ, amelynek a korrigálására legyártották. A lencse alapanyaga szintén meghatározó szerepet tölt be a szemüveglencse súlya és vastagsága szempontjából, csakúgy, ahogy az általad választott keret mérete és alakja is. A ma gyártott szemüveglencsék legnagyobb része könnyű műanyag alapanyagból készül, amelyen belül számos alapanyagtípusból választhatsz, így látszerészeddel biztos megtaláljátok majd a te látásproblémádnak és életstílusodnak leginkább megfelelő megoldást.

Magas törésmutatójú és aszférikus lencsék

Amennyiben magas dioptriájú szemüveglencsére van szükséged, speciális szemüveglencse alapanyagok és tervezési eljárások segíthetnek a lencséidet vékonyabbá, könnyebbé és esztétikusabbá tenni. A magas törésmutatójú alapanyagoknak és aszférikus lencsetervezési eljárásoknak köszönhetően a szemüveglencsék laposabbak, vékonyabbak, könnyebbek és esztétikusabbak lesznek, mint a hagyományos tervezési eljárásokkal készülő szemüvegek. A magas törésmutatójú alapanyagok felhasználásával készülő szemüveglencsék rövidlátás esetén vékonyabb lencsét eredményeznek, az aszférikus tervezéssel – alapanyag minimalizálásával – készülő szemüvegek pedig távollátás esetén garantálnak vékonyabb és könnyebb szemüveglencsét viselőjüknek.

Standard 1.5 alapanyag

Napjaink legelterjedtebb szemüveglencse alapanyaga, mely +/-2.5 dioptria értékig javasolt. Erősebb, könnyebb és biztonságosabb, mint az üveg lencsék, így kényelmesebb megoldást nyújt viselőjének.

Vékony és könnyű, magas törésmutatójú 1.60 alapanyag

Ideális megoldás magasabb dioptriaérték esetén, hiszen 30%-kal vékonyabb, mint a hagyományos tervezésű műanyag lencsék. Könnyebb, esztétikusabb, és további előnye, hogy bármilyen keretbe illeszthető, akár fúrt, vagy damilos keretbe is. Kizárólag tükröződéscsökkentő felületkezeléssel kapható. Kiemelt tulajdonsága, hogy 100% UV védelmet biztosít.

Ultra vékony, magas törésmutatójú 1.67 alapanyag

Ideális megoldás magasabb dioptriaérték esetén, hiszen 40%-kal vékonyabb, mint a hagyományos tervezésű műanyag lencsék. Vékony, divatos keretekbe is beilleszthető. Kizárólagtükröződéscsökkentő felületkezeléssel kapható. Kiemelt tulajdonsága, hogy 100% UV védelmet biztosít.

A legvékonyabb magas törésmutatójú 1.74 alapanyag:

A jelenleg kapható legvékonyabb és legkönnyebb alapanyag, mely 50%-kal vékonyabb, mint a hagyományos tervezésű műanyag lencsék. Bármilyen kerettípusba beilleszthető. Kizárólag tükröződéscsökkentő felületkezeléssel kapható. Kiemelt tulajdonsága, hogy 100% UV védelmet biztosít.

Karcálló szemüveglencsék

A műanyag lencsék vékonyabbak, mint a hagyományos üveg lencsék, azonban könnyebben karcolódnak. A karcolások pedig zavarhatják a szemüvegviselő látását, és nem festenek elegáns képet a viselőről. A karcolások megelőzésére különböző karcálló felületkezelések szolgálnak, amelyek megvédik a szemüveglencse felületét, és ezáltal megnövelik a lencse élettartamát.

Tükröződéscsökkentő lencsék

A szemüveglencsék tükröződéscsökkentő felületkezeléssel is rendelhetőek, amely megszünteti a lencse felületéről visszaverődő, zavaró tükröződéseket, és elegáns megjelenést biztosít a szemüvegviselőnek. A tükröződéscsökkentő lencsék különösen ajánlottak számítógép használathoz és éjszakai vezetéshez. Egyes tükröződéscsökkentő felületkezelések összetett tulajdonságokkal rendelkeznek, így akár karcálló, víz- és szennyeződéstaszító tulajdonságokat is biztosíthatnak a szemüveglencséknek.

Fényresötétedő lencsék

A fényresötétedő lencsék olyan speciális lencsék, amelyek gyorsan reagálnak a különböző fényviszonyokra. Ideális megoldást jelentenek azok számára, akik kombinálni kívánják egy hagyományos korrekciós lencse és egy napszemüveglencse előnyeit. Kényelmes megoldást nyújtanak viselőjüknek, hiszen a fényviszonyoknak megfelelően gyorsan kivilágosodnak vagy besötétednek. Beltéren gyakorlatilag átlátszóak, szabadban pedig az UV sugárzás erősségének megfelelő, sötét színárnyalatot veszik fel.

6. Fizetés, garancia és egyéb hasznos információk

Az oldalunkon kinézett termékeket banki átutalással vagy bankkártyával, kecskeméti áruházunkban (6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 8.) tudja kifizetni. Minden esetben a megrendelés idejében érvényes, a honlapon szereplõ, valamint a visszaigazoló levelében is feltüntetett aktuális áron vásárolhatja meg termékeinket.

Ha a megrendelt árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, akkor azt az Ocular-Optikus 2007. Kft. a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet a fogyasztói szerzõdés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézésérõl szóló jogszabály 4. § (2) bek. szerint max. 30 napon belül díjmentesen kicseréli.

7. Szállítás

A megvásárolt termékeket áruházunkban, személyesen tudja átvenni. Címünk: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 8. 

Az áruházi átvétel díja: 0 Ft