Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő

Dr. Ács Optika és szemészeti magán rendelő, kecskemét, nagykőrös, kiskunfélegyháza, szemvizsgálat, látásvizsgálat, zöldhályog, szemész, színlátás, színvakság. gyerek, szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg, javítás

Mire figyeljen, ha napszemüveget választ?

A fogyasztóvédelmi hatóság minden évben vizsgálja szúrópróba-szerűen a napszemüvegek UV-áteresztésének hatékonyságát: az eredmény lehangoló, hiszen mindig találnak rossz minőségű lencsével egészségkárosító termékeket.
A szabvány szerint 380 nanométerig kell minden lencsének szűrnie a káros UV-sugarakat, de ezt szemrevételezés alapján nem tudjuk kiszűrni az üzletekben.

Amit tehetünk és amire figyelhetünk napszemüveg vásárlásakor:

  • Alapvetően meghatározó szempont, hogy milyen célra vásároljuk a napszemüveget: pl. vezetéshez, napozáshoz, vízparti nyaraláshoz, kültéri munkákhoz, valamilyen sportoláshoz, szezonális vagy egész éves használatra stb
  • A napszemüveg keretének anyaga is nagyon meghatározó kérdés lehet, nem pusztán a viselőjének stílusa miatt, hanem az orrnyergen való illeszkedés kényelme miatt is, és tartóssága szempontjából.
  • Amit kötelező feltüntetni a napszemüvegeken, a gyártó-forgalmazó neve. (vagyis, ha egy megbízható lencsegyártó termékét választjuk, garanciálisan és a szakmaiság alapján nem nyúlhatunk mellé, ahogyan ezt optikánkban mi is biztosítjuk Önöknek)
  • Kötelező a terméken a filter kategória feltüntetése is, 0-4 között, attól függően, mennyire sötét színű a napszemüveg lencséje. (a 4-es kategóriájú, nagyon sötét 90-100%-os fényelnyerésűt pl nem szabad autóvezetéshez használni!)
  • Fontos kérdés, mennyire hosszú távra szeretne napszemüveget választani, s így akár szemüvegbiztosítást is kötve évtizedekre megtartani a kedvenc darabot.
  • Jó, ha tudja, ha a lencse nem megfelelő minőségű és nem Önre „szabott”, amit mi persze szakértő optikánkban garantálni tudunk, torzíthat hordás során, így hamar fejfájást okoz majd viselőjének.
  • Szempont lehet a visszaverődő fény csökkentése, a tükröződésmentesség, de a szemünket nyugtató színű lencse választása is.

 

Mi figyelünk a különböző igényekre, és az exkluzív márkák mellett a megfizethető modellekkel is a szemük egészségvédelmét garantáló lencséket kínáljuk Önöknek!

Június végéig 30%-os kedvezménnyel kaphatja meg a biztonságos, Hoya UV-szűrős lencsés napszemüvegeinket, így szeme védelme hosszú távon garantált!