Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő

Dr. Ács Optika és szemészeti magán rendelő, kecskemét, nagykőrös, kiskunfélegyháza, szemvizsgálat, látásvizsgálat, zöldhályog, szemész, színlátás, színvakság. gyerek, szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg, javítás

Szemüveglencsék rétegkezelése

A szemüveglencsék rétegkezelésének többféle fajtája és módja létezik. Segítünk eligazodni, hogy kiválaszthassa a legmegfelelőbbet!

Szemüveglencse-kisokos: rétegkezelés

Milyen jelentősége van a szemüveglencse rétegkezelésének?

Kevés szó esik a lencsék rétegkezelésének jelentőségéről, pedig a tökéletes látásélmény csak prémium minőségű felületkezeléssel ellátott szemüveglencsével érhető el.
Szemüvegviselőként sok elvárásunk lehet a lencsével kapcsolatban: élesen lássak benne, strapabíró legyen, sokáig tudjam hordani, esztétikus legyen a megjelenése, ne karcolódjon, könnyű legyen tisztítani, és még sok más.
A Dr. Ács Optikában mi is arra törekszünk, hogy vevőink elvárásainak, életvitelének megfelelő, komfortos, kényelmes, szerethető és a szemünket leginkább óvó terméket adjunk vásárlóinknak.

Mit tartalmaz a prémium rétegkezelés?

  • Kemény réteg
  • Antireflex réteg
  • UV sugárzás elleni védelem
  • Antisztatikus réteg
  • Zsír- és víztaszító réteg
  • Káros kék fény elleni védelem
  • Multi-antireflex + ragyogás csökkentő réteg

Mi takar a kemény réteg?

Angol megfelelője az ún. “Hard coat”, lényege, hogy erős védelmet biztosít a karcokkal és egyéb mechanikai sérülésekkel szemben, akár a lencse mindkét oldalán. 

Mi az antireflex réteg?

Tükröződésmentesítő bevonat, színezett lencsénél a hátsó felszínen alkalmazható. Az antireflex rétegnek köszönhetően jobb a lencse fényáteresztő képessége, nincs látótér kiesés a tükröződés miatt. 

Mit jelent az antisztatikus réteg?

Lényege a portaszítás biztosítása: nem tapad meg a porszem a lencse felületén, ezáltal tisztításkor nem karistolja meg a felületét.

Miért fontos a kék fény elleni védelem?

A digitális eszközök használata során a szemünk rengeteg kék fényt fogad be, amely kimerültséget és fáradékonyságot eredményezhet. A Blue Control réteg segít megszűrni a kék fényt, így védi szemünket az elektronikai eszközök használata közben is.

Rétegkezelés szemüveglencse

Miért jó a zsír- és víztisztító réteg?

Könnyen tisztíthatóvá teszi a lencsét, amely hosszabb élettartamot eredményez.

Miért lényeges az UV sugárzás elleni védelem?

Az UV sugárzás elleni védelem nagyon fontos, ha sokat tartózkodunk a szabadban és szeretnénk szemünk egészségét megőrizni.

Mikor a leghasznosabb a multi-antireflex réteg?

Az éjszakai vezetés során sokszor tapasztalhatunk gyenge fényeket, vagy éppen túl erőset (például a szemben haladó másik autó lámpája). Ez a réteg biztonságosabbá teszi a gyenge látási viszonyok közötti vezetést.

A szemüveglencse rétegkezelései természetesen minden típusú lencsére vonatkoznak, akár multifokális, akár egyfókuszú lencséről van szó. Amikor rétegkezelést ajánlunk vásárlóinknak, mindig figyelembe vesszük az egyéni igényeket és a szemüveg viselőjének személyes életvitelét.