Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő

Dr. Ács Optika és szemészeti magán rendelő, kecskemét, nagykőrös, kiskunfélegyháza, szemvizsgálat, látásvizsgálat, zöldhályog, szemész, színlátás, színvakság. gyerek, szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg, javítás

Szemüveglencsék vékonyítása

Kiknek ajánljuk, és milyen előnyökkel bír a vékonyított szemüveglencse?

MIT KELL TUDNI A VÉKONYÍTOTT LENCSÉKRŐL?

Miért válasszon vékonyított szemüveglencsét?

A magasabb dioptriával rendelkező szemüvegek esetében gyakran megesik, hogy kényelmetlen a használatuk: nyomhatja viselője fülét, lecsúszhat az orráról és előfordulhat, hogy megjelenése sem túl esztétikus. A szemünk kisebbnek vagy nagyobbnak tűnik benne, amely kellemetlenséget okozhat a mindennapi használat során. Ilyen esetekben a vékonyított szemüveglencse azért lehet jó választás, mert funkciójának megőrzése mellett a fenti kellemetlenségek megszűnnek. 

Mikor látszik a változás?

Magasabb dioptriával rendelkező lencséknél nagyon hamar jelentős különbséget vélhetünk felfedezni.

Mik az előnyei a vékonyításnak?

Üveg és műanyag lencséken is lehet vékonyítást és különböző felületkezeléseket alkalmazni, ezek elvégzése után a szemüveglencse megjelenése elegánsabb és a viselése közben megnövekedett komfortérzet sem elhanyagolható szempont. 

Vannak befolyásoló tényezők?

Amikor vékonyításról beszélünk, az erős dioptriák esetén evidens, hogy szükséges, de függ attól is, hogy mennyire kacifántos a dioptriánk (pl. van-e cylinder és/vagy prizma dioptria), függ a választott keret fajtájától (pl. damilos, fúrt,  fém, műanyag, stb) és a szemüveglencse típusától is (pl. multifokális, egyfókuszú, stb).

Miért érdemes a vékonyított lencséket választani?

  • Esztétikus korrekció: a kényelem/látáskomfort és a stílusos megjelenés ötvözete
  • Maximális precízió: a dizájn-kalkulációhoz maximalizáljuk a képélességet
  • Elegancia: vékony és elegáns megjelenést kölcsönöz a lencsének, így viselője szemét sem kicsinyíteni, sem nagyítani nem fogja, tehát a külsőnkön sem esik csorba

 

Egy szó, mint száz: magasabb dioptria esetén nagyon jó választás lehet a vékonyított szemüveglencsék kínálatát szemügyre venni.

A Dr. Ács Optikában mi minden esetben javaslatot teszünk, hogy érdemes-e vagy egyáltalán szükséges-e vékonyított lencse az adott dioptriához és kerethez. Ez minden esetben teljesen szakmai alapon történik, hiszen mi magunk, a saját csiszoló-műhelyünkben készítjük el a szemüveget, ismerjük a nyers, csiszolatlan lencséket, azok optikai és esztétikai tulajdonságait.

Érdemes ránk hallgatni, nem fog csalódni! ☺