Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő

Szemüveglencsék vékonyítása

Kiknek ajánljuk, és milyen előnyökkel bír a vékonyított szemüveglencse?

MIT KELL TUDNI A VÉKONYÍTOTT LENCSÉKRŐL?

Miért válasszon vékonyított szemüveglencsét?

A magasabb dioptriával rendelkező szemüvegek esetében gyakran megesik, hogy kényelmetlen a használatuk: nyomhatja viselője fülét, lecsúszhat az orráról és előfordulhat, hogy megjelenése sem túl esztétikus. A szemünk kisebbnek vagy nagyobbnak tűnik benne, amely kellemetlenséget okozhat a mindennapi használat során. Ilyen esetekben a vékonyított szemüveglencse azért lehet jó választás, mert funkciójának megőrzése mellett a fenti kellemetlenségek megszűnnek. 

Mikor látszik a változás?

Magasabb dioptriával rendelkező lencséknél nagyon hamar jelentős különbséget vélhetünk felfedezni.

Mik az előnyei a vékonyításnak?

Üveg és műanyag lencséken is lehet vékonyítást és különböző felületkezeléseket alkalmazni, ezek elvégzése után a szemüveglencse megjelenése elegánsabb és a viselése közben megnövekedett komfortérzet sem elhanyagolható szempont. 

Vannak befolyásoló tényezők?

Amikor vékonyításról beszélünk, az erős dioptriák esetén evidens, hogy szükséges, de függ attól is, hogy mennyire kacifántos a dioptriánk (pl. van-e cylinder és/vagy prizma dioptria), függ a választott keret fajtájától (pl. damilos, fúrt,  fém, műanyag, stb) és a szemüveglencse típusától is (pl. multifokális, egyfókuszú, stb).

Miért érdemes a vékonyított lencséket választani?

  • Esztétikus korrekció: a kényelem/látáskomfort és a stílusos megjelenés ötvözete
  • Maximális precízió: a dizájn-kalkulációhoz maximalizáljuk a képélességet
  • Elegancia: vékony és elegáns megjelenést kölcsönöz a lencsének, így viselője szemét sem kicsinyíteni, sem nagyítani nem fogja, tehát a külsőnkön sem esik csorba

 

Egy szó, mint száz: magasabb dioptria esetén nagyon jó választás lehet a vékonyított szemüveglencsék kínálatát szemügyre venni.

A Dr. Ács Optikában mi minden esetben javaslatot teszünk, hogy érdemes-e vagy egyáltalán szükséges-e vékonyított lencse az adott dioptriához és kerethez. Ez minden esetben teljesen szakmai alapon történik, hiszen mi magunk, a saját csiszoló-műhelyünkben készítjük el a szemüveget, ismerjük a nyers, csiszolatlan lencséket, azok optikai és esztétikai tulajdonságait.

Érdemes ránk hallgatni, nem fog csalódni! ☺